news

Roos Eelman \bianconero:


Roos Eelman heeft in de serie bianconero fotografie en schilderkunst samen laten smelten. Roos vindt haar inspiratie in beelden die zij vastlegt met haar camera. Deze foto’s zijn vervolgens het startpunt van haar schilderijen. Een groot deel van de figuratie wordt (in meer of mindere mate)  geabstraheerd. Op deze wijze verbindt zij het  figuratieve met haar, zo eigen, abstracte manier van werken. Ze trekt daarmee een parallel met de letterlijke verbinding van bruggen en zelfs met de wijze waarop een pad in het park de verbinding is tussen begin en eindpunt.  Het gebruik van slechts  wit en zwart (bianconero) geeft de werken meer dramatiek, mysterie en contrast  zoals het contrast ook zit in de figuratieve elementen ten opzichte van het abstracte. Met al genoemde  aspecten weet Eelman  een geheel eigen sfeer aan de oorspronkelijke foto’s te geven.

Roos Eelman \bianconero:


Cornelis \curated:

       www.corneliscurated.com

              mail@corneliscurated.comEXPOSITIE ROOS EELMAN

3-11 tot 1-12 2016

DE BALIE AMSTERDAM


‘Galleria’ (150x160cm)  is een moment waar beeld, gevoel en omgeving samen komen. Het beeld van de galerij, de bijzondere en duizelingwekkende emotie die je krijgt als je er door heen loopt, met je hoofd naar boven kijkend, en de omgeving die om je heen wegsmelt.


 

Het is één van de eerste werken voor een nieuwe serie, waarin fotografie een geïntegreerde rol speelt in het schilderij.

 

“In een wereld waar alles steeds sneller gaat, gaan we vaak gedachteloos voorbij aan ogenschijnlijk niets beduidende objecten/gebouwen. Maar af en toe wil ik even de tijd stil leggen en een fragment vangen en met andere ogen kijken naar wat ik om me heen zie.

Uit haar normale context gehaald, krijgt het beeld een nieuwe dimensie; een ander verhaal. Met fotografie kan ik het exacte beeld vangen, met abstracte schilderkunst kan ik er gevoel en ruimte aan geven. Waar abstracte schilderkunst samensmelt met fotografie worden twee werelden één nieuwe.”